Cícerová krémová polievka

| 20. 08. 2012 |

«Späť


- 2 šálky (asi 400 g) uvareného cíceru
- 1,5 - 2 šálky (asi 200 g) nakrájanej tekvice hokaido
- 2 šálky (asi 150 g) nakrájaných šampiňónov
- 2 šálky (asi 300 g) nakrájaných zemiakov
- 3 strúčiky cesnaku
- olej
- koreniny (Solčanka, majoránka a pod.)
- soľ

 

 

 

Na troche oleja chvíľu opečieme nakrájaný cesnak. Pridáme šampiňóny a chvíľu podusíme (5 - 10 minút).
Medzitým dáme variť v troche vody tekvicu hokaido a uvaríme do rozvarenia (asi 20 minút).
Do šampiňónov pridáme zemiaky, približne 1 liter vody a uvaríme spolu s koreninami do mäkka.
Rozvarenú tekvicu hokaido rozmixujeme najemno spolu s cícerom. Pridáme do uvarenej polievky a ešte prevaríme (prípadne podľa potreby pridáme vodu). Dochutíme soľou.

Pri podávaní môžeme pridať opraženú na krúžky nakrájanú cibuľu alebo pokrájané opražené údené tofu. Podávame s celozrnným chlebom alebo pečivom.

Obmeny: Tekvicu hokaido môžeme nahradiť mrkvou, zmesou mrkvy a petržlenu, karfiolom, brokolicou a pod. Rozmixovať môžeme aj časť šampiňónov a zemiaky.

You need to upgrade your Macromedia Flash Player! Get Macromedia Flash.